Η ‘‘εθισμένη‘‘ στις επιτυχίες Ευρωπαϊκή πίστη θριάμβευσε στον τελικό του ΠΑΣΦΕ League Cup όπου επικράτησε στην παράταση με 2-1 της κυπελλούχου της φετινής σεζόν Euler Hermes ολοκληρώνοντας μία ομολογουμένως σπουδαία ανατροπή καθώς είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο…

 

 

Ο τελικός ξεκίνησε με την Euler Hermes να παρουσιάζει μία πιο οργανωμένη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει γενικά τον έλεγχο της κατάστασης. Γιαυτό και κατάφερε να προηγηθεί με το σουτ του Ράντη με 1-0. Η Ευρωπαϊκή πίστη με το πνεύμα μαχητή που την χαρακτηρίζει βρήκε το κουράγιο να ισορροπήσει την κατάσταση και να φτάσει τελικά στην ισοφάριση με το γκολ του κορυφαίου του αγώνα Λεωνίδα Πρίφτη που πρόλαβε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα σε μία γρήγορη εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε πιο δυνατό ειδικά από την πλευρά των νικητών με την πιο σημαντική φάση του ματς να είναι η σωτήρια επέμβαση του Λεωνίδα Πρίφτη πάνω στη γραμμή όπου κράτησε το 1-1 σε ένα χρονικό διάστημα όπου η Euler Hermes έπαιζε φουλ επίθεση προκειμένου να πετύχει το νικητήριο γκολ. Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του ήρωα του τελικού Λεωνίδα Πρίφτη έκανε την τελική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες παρά την συνεχιζόμενη πίεση των φετινών κυπελλούχων ΠΑΣΦΕ που δεν καρποφόρησε.

Πρόκειται για την τρίτη σερί σεζόν που η Ευρωπαϊκή πίστη κατακτάει κάποιον τίτλο (νταμπλ πέρσι, κύπελλο πρόπερσι) αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ΠΑΣΦΕ. Μία επιτυχία που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι οι περσινοί νταμπλούχοι όχι μόνο δεν ήταν φαβορί στον τελικό του League Cup, αλλά ολοκλήρωσαν μία μάλλον αποτυχημένη μέχρι πριν τον τελικό του League Cup σεζόν (εκτός ημιτελικών στο πρωτάθλημα – μέτρια παρουσία στο κύπελλο) με μία κατάκτηση τίτλου!