Μπορεί να μην βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ή ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην πέτυχε πολλά γκολ, ο Χρήστος Πελεκούδας όμως ήταν ο άνθρωπος των μεγάλων ματς για τον φετινό νταμπλούχο ΠΑΣΦΕ Φουφόπουλο…

 

Σημείωσε μόνο τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (χωρίς αυτά του κυπέλλου) αλλά η …δουλειά του δεν είναι αυτή στην ομάδα. Ο Φουφόπουλος διαθέτει άλλους καλούς παίκτες για το ρόλο του ‘‘εκτελεστή‘‘. Ο Χρήστος Πελεκούδας ήταν ο παίκτης που μίλησε στα δύσκολα και πρόσφερε στην ομάδα του σημαντικές στιγμές που βοήθησαν την Επιθεώρηση Φουφόπουλου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εν συνεχεία του κυπέλλου ΠΑΣΦΕ 2023. Η ποιότητα στο παιχνίδι του, η ακρίβεια της πάσας του, η αξιοπιστία με την οποία κατεβάζει τη μπάλα από την άμυνα ή από τα χαφ στην επίθεση, αποτελούν στοιχεία – ‘‘εφιάλτες‘‘ για τους αντιπάλους.

 

Πέρασε κάποια δύσκολα διαστήματα στη σεζόν με κούραση και τραυματισμούς. Όμως στα κρίσιμα μίλησε ίσως όσο κανένας άλλος! Και …εξηγούμαστε: Στον τελικό του πρωταθλήματος κάνει τη διαφορά με την κατεβασιά και την πάσα ακριβείας στον Βερβέρη για το 2-1. Και την επιθετική αυτή προσπάθεια την ολοκλήρωσε με τον Ηλία Προτάσοφ (πολυτιμότερος παίκτης του φετινού ΠΑΣΦΕ) ‘‘κολλημένο‘‘ πάνω του!

 

Πάμε και στο κύπελλο. Στον ημιτελικό πάλι από δική του ενέργεια από τα αριστερά και … “no look pass”(!!!) δημιουργεί την κόντρα επίθεση και τελικό το μοναδικό γκολ του ημιτελικού (Κυριακού) κόντρα στην Hellas direct. Και τέλος στον τελικό κυπέλλου με την Ευρωπαϊκή πίστη σημειώνει το μοναδικό γκολ βοηθώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του νταμπλ. Όταν στα κρίσιμα έχεις τέτοια συνεισφορά από έναν παίκτη, δύσκολα μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω!

“Chris Pele” you are a true star!!!

 

(ΥΓ. Ελπίζω μετά από αυτό το άρθρο να μη ζητήσει νέο συμβόλαιο και ακούσω …κατσάδα από τη διοίκηση!)