Δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια έγιναν στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Ασφαλιστικών εταιρειών που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στον τελικό πάντως προκρίθηκαν οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου…

 

 

Υδρόγειος – Allianz/Ευρωπαϊκή πίστη 2-2, 3-3 παράταση, 5-4 πέναλτι  (ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ)

 

Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές αλλά και δυναμικές παράλληλα ομάδες. Η Allianz/Ευρ.πίστη ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι κερδίζοντας τις πρώτες εντυπώσεις, η Υδρόγειος σιγά σιγά ηρέμησε και βρήκε τα πατήματά της καταφέρνοντας να προηγηθεί σε μία στημένη φάση με το γκολ του Αχιλλέα Αργυρίου.   Στο δεύτερο μέρος οι πρωτοπόροι της “regular season” πέτυχαν και δεύτερο γκολ με την πίεση που έκαναν στο κέντρο και το κλέψιμο που έφερε την κόντρα επίθεση και το 2-0 του Ορέστη Φεγγερού. Όμως η Allianz/Ευρ.πίστη είναι πολύ …. σκληρή για να “πεθάνει” και κατάφερε να ασκήσει αφόρητη πίεση καταφέρνοντας να ισοφαρίσει 2-2 με δύο ‘‘μάγκικα‘‘ γκολ του εκπληκτικού Λεωνίδα Φώτη.

Η Allianz/Ευρ.πίστη ήταν πολύ πιο κινητική σε σχέση με τη στατική Υδρόγειο και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά προκειμένου να φτάσει σε μία απίστευτη ανατροπή!  Το ματς πήγε στην παράταση, εκεί οι δύο ομάδες έβγαλαν μεγάλη κούραση , ωστόσο με τη λίγη …βενζίνη που τους είχε απομείνει πρόσφεραν ακόμα λίγες συγκινήσεις με το νέο προβάδισμα της Υδρογείου (3-2 με σουτάρα Ορέστη Φεγγερού) και τη …φωτοβολίδα ισοφάρισης του Θεοδόση Αναστασίου σε 3-3 που οδήγησε τον ημιτελικό στα πέναλτι όπου η Υδρόγειος ήταν πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 5-4 κερδίζοντας πανηγυρικά την πρώτη συμμετοχή της σε τελικό ΠΑΣΦΕ!

 

 

ERGO – Φουφόπουλος  3-2 (ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ)

Πολύ δυνατά μπήκε η ERGO στο ματς που κέρδισε ξεκάθαρα τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο με το Φουφόπουλο να παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα συνολικά στο ματς.  Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς με το δυνατό σουτ του Ανδρέα Απέργη που εκμεταλλεύτηκε το κενό των αμυντικών του Φουφόπουλου που δεν πρόλαβαν να κλείσουν το χώρο. Λίγο μετά ο Αλέξανδρος Δρογκούλας πάλι στον ανοιχτό χώρο και μετά από βαθιά μπαλιά που δέχτηκε, κατάφερε να κάνει το 2-0 με την ERGO να αιφνιδιάζει πλήρως τους αντιπάλους της σκοράροντας και τρίτη φορά με τον Θανάση Κούκιο να εκτελεί με δυνατό σουτ από πλάγια για το 3-0.

Όλα για όλα τα έπαιξε η Επιθεώρηση Φουφόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάροντας και κατεβάζοντας παραπάνω παίκτες στην επίθεση μήπως και καταφέρει να επιστρέψει στο ματς. Το κατάφερε με τα δύο γκολ των Ανδρέα Φουφόπυλου και Κίμωνα Τουμπακάρη μειώνοντας σε 3-2 εκμεταλλευόμενη και την κούραση της ERGO η οποία έπαιξε πολύ πιο αμυντικά στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να διαφυλάξει το σκορ. Τελικά κατάφερε να αντέξει στην πίεση των τελευταίων λεπτών και να πανηγυρίσει μία ιστορική νίκη με 3-2 που σημαίνει και την επιστροφή της ομάδας στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος μετά το 2017 οπου είχε κατακτήσει τον τίτλο…