ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΑΣΦΕ 2016-17 Η ERGO!

από | Μάι 8, 2017

ERGO – ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 5-5 (7-5 Παράταση)

Στην καλύτερη εποχή της μέσα στη σεζόν βρέθηκε το τελευταίο μήνα η ERGO και δικαιώθηκε με την θριαμβευτική κατάκτηση του φετινού πρωταθήματος. Οι “κόκκινοι” παρουσιάστηκαν σε αυτόν τον τελικό με μία εξάδα μέσα στο τερέν και …άλλη μία από έξω (!) δείχνοντας την πιο κατάλληλη στιγμή της σεζόν απόλυτα συσπειρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο του πρωταθληματος.

Αν και η πολύ ψυχωμένη Εθνική Ασφαλιστική (μία αλλαγή στον πάγκο) προηγήθηκε με το ωραίο γκολ του Γιάννη Νασούφη, η ERGO το γύρισε βάζοντας για 5 λεπτά τη μπάλα κάτω προηγούμενη με 2-1. Γρήγορη ήταν η απάντηση των “γαλάζιων” με το γκολ του “κάπτεν” Γιώργου Κουβαρδά που ισοφάρισε σε 2-2 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν …χεράκι-χεράκι στο σκορ μέχρι το 3-3. Κάπου εκεί το πάθος και η δύναμη της Εθν.Ασφαλιστικής (είχε και δύο δοκάρια) έδειχνε να υπερισχύει καθοριστικά με τον συγκλονιστικό Διονύση Παπαδάτο (έπαιζε τραυματίας!) να κάνει το 4-3 και στην συνέχεια το 5-3 με τον τελικό να μοιάζει “τελειωμένος” την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο “refuse to lose” παίκτης που το πήρε …πάνω τους για την ERGO ήταν ο ασυγκράτητος Αλέξανδρος Μπαρμπαλιάς που (μετά την μείωση του σκορ σε 5-4 από τον Ράπτη στο προτελευταίο λεπτό) με απευθείας φάουλ …οβίδα στα τελευταία δευτερόλεπτα (!) ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας πλέον το πάνω χέρι στην ψυχολογία στην ομάδα του ενόψει παράτασης. Μάλιστα στον έξτρα χρόνο ήταν εκείνος που πάλι έκανε την καθοριστική κούρσα και ασίστ στον “killer” Ράπτη για το 6-5 με το παιχνίδι να μην έχει απο εκεί και μετά επιστροφή. Από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς που έχουμε δει ποτέ στα τουρνουά αυτού του (πολύ καλού) ποδοσφαιρκού επιπέδου.

 

ΑΧΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ 5-2

Με το γνωστό και ποιοτικό επιθετικό της δίδυμο Χατζηνίδη – Ασημακόπουλο να βρίσκεται σε καλή βραδιά, η ΑΧΑ νίκησε δίκαια την περσινή πρωταθλήτρια Ευρωπαϊκή Πίστη καθώς έδειξε πως επηρεάστηκε λιγότερο από το ψυχολογικό σοκ του αποκλεισμού στον ημιτελικό. Στον αντίποδα η απογοητευμένη Ευρωπαϊκή Πίστη που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο του πρωταθλητή, περιμένει …πώς και πώς το κύπελλο (όπως και οι άλλες ομάδες) για να χαμογελάσει πριν τις …καλοκαιρινές διακοπές.