Μετά από επτά χρόνια η ιστορική ομάδα της ERGO κατάφερε να ανακηρυχθεί και πάλι πρωταθλήτρια πρωταθλήματος ασφαλιστικών εταιρειών (Π.ΑΣΦ.Ε.) επικρατώντας στα πέναλτι της πανάξιας αντιπάλου αλλά άτυχης στη διαδικασία των πέναλτι Υδρογείου…

 

Το 2017 στην παράταση, το 2024 στα πέναλτι! Στην ERGO αρέσουν οι οριακές καταστάσεις κάτι που αποδείχτηκε και στον φετινό συναρπαστικό τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ασφαλιστικών εταιρειών. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από μία πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι η φετινή Υδρόγειος, βρήκε την ψυχική και τη φυσική δύναμη να αντιδράσει και να πανηγυρίσει τελικά το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Ο τελικός είχε δύο όψεις με την Υδρόγειο να είναι η ομάδα που όχι μόνο κέρδιζε τις εντυπώσεις στο πρώτο μισό του τελικού αλλά σχεδόν κυριάρχησε για μεγάλο κομμάτι του τελικού. Προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον χαρισματικό σκόρερ (πρώτος γκολτζής του φετινού ΠΑΣΦΕ με 36 γκολ!) Ορέστη Φεγγερό που σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) κι ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι! Νέο δοκάρι με τον Δημήτρη Φεγγερό λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε με το αρκετά …φτωχό για να περιγράψει την ανωτερότητα των τυπικά γηπεδούχων 1-0.

 

Αλλαγή …σκηνικού!

Καλύτερο ξεκίνημα και στο β’ ημίχρονο για την Υδρόγειο που πέτυχε το 2-0 και πάλι με τον εξαιρετικό Ορέστη Φεγγερό αλλά η ERGO σχετικά άμεσα (πέντε λεπτά αργότερα) αντέδρασε μειώνοντας σε 2-1 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του MVP του φετινού πρωταθλήματος Γιώργου Χορταριά.  Το σκηνικό σιγά σιγά άλλαξε με την ERGO να κυνηγάει την ισοφάριση και εκμεταλλευόμενη την κούραση αλλά και την ψυχολογική πίεση που άρχισε να νιώθει η Υδρόγειος, έφτασε στο 2-2 με την …οβίδα του Θαναση Κούκιου! Ο Αχιλλέας Αργυρίου ήταν ο πιο ‘‘φρέσκος‘‘ παίκτης της Υδρογείου στο β’ μέρος και στην παράταση (από ένα σημείο και μετά ήταν ο μόνος που απειλούσε), κομμάτι στο οποίο η ERGO κέρδισε τις εντυπώσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι όπου η  ERGO επικράτησε με 5-4 (τελευταία εκτέλεση του Αλέξανδρου Δρογκούλα) και κατέκτησε πανηγυρικά το φετινό πρωτάθλημα αποσπώντας τα συγχαρητήρια και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν φίλοι της Υδρογείου!

Συγχαρητήρια ERGO για το πρωτάθλημα και πολλά μπράβο και στην Υδρόγειο που με μόνο δύο κίτρινες κάρτες σε όλη την σεζόν κέρδισε και το βραβείο της ομάδας Fair Play 2023-24 στο πρωτάθλημα ασφαλιστικών εταιρειών!

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΣΦΕ: Υδρόγειος – ERGO 2-2, 4-5 penalties

(ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ)