Π.ΑΣΦ.Ε.

από | Οκτ 19, 2015

Το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ασφαλισιτκών Εταιρείων “Π.ΑΣΦ.Ε” είναι ο ανεξάρτητος θεσμός, υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ασφαλιστικών εταιρειών. Η SUI Hellas διοργανώνει το Πρωτάθλημα από το 2013 και σε αυτό μετέχουν κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες από το χώρο της Ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος οι εξής Ασφαλιστικές Εταιρείες: AXA, GROUPAMA, EUROLIFE, METLIFE, MINETTA, ERGO, MATRIX, DAS, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, GENERALI, AIG, CARGLASS, INTERAMERICAN, MONDIAL ASSISTANCE.

Σκοπός – Στόχοι

Βασικός στόχος του Π.ΑΣΦ.Ε. κατά τη δημιουργία του δεν ήταν μόνο η διενέργεια ενός ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, αλλά η δημιουργία δεσμών μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Έτσι το Π.ΑΣΦ.Ε αποσκοπεί:

Στην εκτόνωση και ψυχαγωγία μέσω του αθλητισμού
Στην ανάπτυξη συνεργειών και networking
Στηνπροαγωγή του ευ αγωνίσζεσθαι και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων από διαφορετικές εταιρίεςΣτην ανάδειξη του εταιρικού κοινωνικού εδιαφέροντος

Δομή

Το Π.ΑΣΦ.Ε διεξάγεται σε 2 φάσεις. Κατά τη διάρκεια της 1ης Φάσης οι ομάδες αγωνίζονται όλες μεταξύ τους σε “εντός” και “εκτός” αναμετρήσεις διαμορφώνοντας την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Κατά τη 2η Φάση και ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων πραγματοποιούνται αγώνες play off με σκοπό την ανάδειξη του Πρωταθλητή.
Τα play off διαμορφώνονται ως εξής:

Στο Π.ΑΣΦ.Ε. 2015 όπου συμμετείχαν 10 ομάδες, στα play off προκρίθηκαν οι 8. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ως εξής:
Προημετελικά: GAME1. 1ος vs 8ος – GAME2. 2ος vs 7ος – GAME 3. 3ος vs 6ος – GAME4. 4ος vs 5ος
Ημιτελικά: GAME5. WINNER GAME1 vs WINNER GAME4 – GAME6. WINNER GAME2 vs WINNER GAME3
Τελικός: WINNER GAME5 vs WINNER GAME6.