Η νέα κυπελλούχος ασφαλιστικών εταιριών είναι η … διαστημική Euler Hermes που εντυπωσίασε με την αγωνιστική της παρουσία στην ημερίδα κυπέλλου νικώντας στον τελικό με 3-0 την φετινή πρωταθλήτρια ΠΑΣΦΕ Εθνική Ασφαλιστική.

 

 

 

Πρόκειται για την …εκλεκτή καλεσμένη της σεζόν (δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα) Euler Hermes την οποία είχαμε δει και στην πρώτη αγωνιστική του ΠΑΣΦΕ λιγκ καπ τον περασμένο Μάρτιο όπου μάλιστα είχε επικρατήσει και τότε της Εθνικής Ασφαλιστικής! Αυτή τη φορά έδειξε ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και αγωνιστική χημεία πετυχαίνοντας πέντε νίκες στους πέντε αγώνες που συμμετείχε. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με τέσσερις νίκες και έτσι αγωνίστηκε στον τελικό. Εκεί αναμετρήθηκε με την πρόσφατα εστεμμένη πρωταθλήτρια αλλά και κουρασμένη από μία επίπονη σειρά πλει οφ του ΠΑΣΦΕ, Εθνική Ασφαλιστική και δείχνοντας πιο φρέσκια και ορεξάτη επιβλήθηκε 3-0 κατακτώντας το τρόπαιο. MVP του κυπέλλου για φέτος ο Πέτρος Χαλβατζής που δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκορερ της ημερίδας (5 γκολ) αλλά ηταν κομβικός και στη δημιουργία παιχνιδιού της ομάδας του και αποτέλεσε βασικό παράγοντα για πανηγυρίσει η Hermes το κύπελλο.

 

Όσο για την Εθνική Ασφαλιστική, δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ αλλά έδειξε ότι διαθέτει έναν αγωνιστικό κορμό πολύ καλού επιπέδου. Τρίτη στον όμιλο τερμάτισε η ERGO (παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες) με 4 β. αλλά και με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη της ΑΧΑ (επίσης ελλιπής), ενώ δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό η Ευρωπαϊκή πίστη που φέτος δεν κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο πρωταθλητισμού των περασμένων ετών καθώς παραμένει η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει νταμπλ (πέρσι)

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

1η αγωνιστική

AXAERGO  0-0   / ΕΥΡ.ΠΙΣΤΗ – ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 0-2 (Τακτικός, Κουβαρδάς) 

(HERMES ΡΕΠΟ)

 

2η αγωνιστική

HERMES – ΑΧΑ  4-0 (Ράπτης, Μπακασέτας, Χαλβατζής, Στουτζένι)  / 

ERGO – ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 0-3 (Νασούφης, Τσαφαράς, Κουβαρδάς)     

 (ΕΥΡ.ΠΙΣΤΗ ΡΕΠΟ)

 

3η αγωνιστική

ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – HERMES  0-1  (Παύλου)  /  ERGO –  ΕΥΡ.ΠΙΣΤΗ  1-0 (Χρ.Κούκιος)  

(AXA ΡΕΠΟ)

 

4η αγωνιστική

HERMES – ΕΥΡ.ΠΙΣΤΗ  4-1  (3 Χαλβατζής, Μπακασέτας  –  Βισβίκης)  /  ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – AXA  4-1  (Τακτικός, Τσαφαράς, Κουβαρδάς, Λάρδας)  

(ERGO ΡΕΠΟ)

 

5η αγωνιστική

ΕΥΡ.ΠΙΣΤΗ – AXA  2-4  (Κανδρής, Βισβίκης  –  Μακρόπουλος, Παπανικολάου, Κεφαλας, Γώγος)  /   ERGOHERMES  0-1  (Χαλβατζής)  

(ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΕΠΟ)

 

ΤΕΛΙΚΟΣ    

HERMES  –  ΕΘΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ   3-0  (Στουτζένι, Ξαρχάκος, Ράπτης)

 

 

(Οι κάτοχοι του κυπέλλου ΠΑΣΦΕ είναι οι εξής: 2016 Eurolife, 2017 Εθν.Ασφαλιστική, 2018 & 2019 Ευρ.Πίστη, 2020 Euler Hermes)