Συγκλονιστικός ήταν ο προημιτελικός ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες που αμφότερες άξιζαν την είσοδο στην τελική τετράδα των ημιτελικών αλλά ….δυστυχώς χωρούσε μόνο η μία. Το τελικό 2-2 ευνόησε την ομάδα της Eurolife η οποία είχε τερματίσει ψηλότερα στο πρωτάθλημα κι έτσι μετά από αρκετά χρόνια θα διεκδικήσει την είσοδο της στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.  Eurolife – Εθνική Ασφαλιστική και Φουφόπουλος – ERGO τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών.

 

 

Η φετινή τροποποίηση του κανονισμού των προημιτελικών των πλέι οφ που υπαγόρευε πως θα υπήρχε μόνο ένα παιχνίδι το οποίο θα έκρινε ποια ομάδα θα περνούσε στους τέσσερις, έκανε τον προημιτελικό ακόμα πιο συναρπαστικό. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρσι στην ίδια φάση και τότε είχε υπερτερήσει η Ευρωπαϊκή πίστη (είχαν χρειαστεί δύο αγώνες γιατί στον πρώτο είχε επικρατήσει η Eurolife) η οποία έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο φετινό παιχνίδι οι περσινοί πρωταθλητές παρουσιάστηκαν με πολλούς παίκτες έχοντας τη δυνατότητα να δίνουν ανάσες στους βασικούς. Στον αντίποδα η Eurolife παρουσιάστηκε με μόλις μία εξάδα και χωρίς αλλαγές γνωρίζοντας πως θα πρέπει να αποσπάσει έστω και την ισοπαλία για να περάσει.

Το ματς ξεκίνησε με το αναμενόμενο σκηνικό: Η Ευρωπαϊκή πίστη είχε τη μπάλα στα πόδια προσπαθώντας να δημιουργήσει και η Eurolife αμυνόταν και έβγαινε στην κόντρα επίθεση. Δύο αμφισβητούμενα πέναλτι δημιούργησαν το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου (προηγήθηκε η Eurolife με Λυμπέρη ισοφάρισε η Ευρ.πιστη με Κανδρή) με το β’ μέρος να είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Νέο προβάδισμα της Eurolife με τον Παπατσούτσο, νέα ισοφάριση των περσινών νταμπλούχων με τον Τσιβίδη, από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα (Παπατσούτσος – Δέδες) και πολλές ευκαιρίες κυρίως από πλευράς Ευρωπαϊκής πίστης που δεν κατέληξαν σε γκολ με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τελικά να συνεχίσουν την προσπάθεια για την υπεράσπιση του περσινού τίτλου. Πλέον η Eurolife που στο β’ μέρος αμύνθηκε ηρωϊκά και δικαιώθηκε, συνεχίζει στα ημιτελικά, εκεί όπου θα κοντραριστεί με την Εθνική Ασφαλιστική ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Φουφόπουλος – ERGO.